November 2009 Gesigneerd shirt van NEC

Gesigneerd shirt van NEC voor de hoogste bieder op veiling 'Abene'

Abéné

Een workshop Afrikaans koken bij u thuis; een gesigneerd shirt van NEC; drie maanden lang sporten bij Fitland; een ritje met een oldtimer uit 1939; een overnachting met ontbijt bij een Bed & Breakfast in Plasmolen; paardrijles en twee entreekaartjes voor het Afrika Museum.

Het zijn enkele van de goederen en diensten die zaterdag bij opbod geveild worden, tijdens de eerste publieksactie van de nieuwe Nijmeegse Stichting Mbenyokono, Senegalees voor 'samenzijn'. De Stichting is vorige week opgericht.

Met als doel in Abene, een dorpje in Senegal met 2500 inwoners, een computerlokaal annex internethuis op te richten. Volgens de Nijmeegse fotograaf Frans Eppink, betrokken bij Mbenyokono, zijn er al zo'n twintig computers op de kop getikt. "We houden vanaf nu diverse activiteiten om de infrastructuur eromheen voor elkaar te krijgen. Er moet nog een gebouw uit de grond worden gestampt en dat moet dan worden ingericht met tafels, stoelen, internetaansluiting, noem maar op, zodat jongeren er met internet leren omgaan."

De Stichting is een initiatief van Mamadou Diabang, een Senegalees uit Abene die al jaren woont en werkt in Nijmegen en in deze regio bekendheid geniet als danser en percussionist.

Zijn partner komt uit Rijkevoort en met name het bedrijfsleven uit dit Brabantse dorp stelde belangeloos goederen en diensten beschikbaar voor een veiling, die daar komende zaterdag vanaf 20.00 uur plaatsvindt in café-zaal Groentjes aan de Kapelstraat 3a. Alles wordt verkocht aan de hoogste bieder en ook een deel van de consumpties van die avond gaat naar het project. Volgens Eppink krijgt de veiling later mogelijk nog een vervolg in Nijmegen.

Meer info: tel (024)3481611