Bestuur

 

Mamadou Diabang, Oprichter, Motivator en Voorzitter e.t.
Vanaf 2000 wonend in Nederland, maar geboren en getogen in Abene, Senegal. Ik heb een lange werkgeschiedenis in onder andere metaal/auto branche en bedrijfsleider in de kunststofrecycling. Omdat ik me maar al te goed realiseer dat ik, hier in Nederland, tal van mogelijkheden heb en heb gehad, zie ik het als een enorme uitdaging om voor mijn moederland mijn ervaring, kennis en toewijding terug te laten vloeien. Binnen de stichting verzorg ik de contacten met Senegal en als kwartiermaker voor de recycling faciliteiten.

Bouba Diop,

 

Pieter van Hoesel, Voorzitter
Ondernemer en adviseur, met bijna 20 jaar ervaring in recycling kan ik mijn kennis overdragen en jonge ondernemers stimuleren in Afrika. Tijdens mijn bezoeken aan Gambia en Senegal heb ik geleerd dat de wil om iets aan de vervuiling te doen aanwezig is maar dat vaak de middelen en de kennis ontbreken om tot een structurele oplossing te komen. Daar wil ik graag verandering brengen, binnen de stichting ben ik actief als adviseur en voorzitter.

Rianne de Ligt, Penningmeester
Project Manager van beroep en handig met cijfers. In Nederland probeer ik zoveel mogelijk mijn plastic gebruik te verminderen. Sinds ons bezoek aan Afrika, heb ik met eigen ogen gezien dat er in Senegal en Gambia ook een wereld te winnen is. Met mijn expertise hoop ik bij te kunnen dragen aan het verder uitbouwen van dit recycle project. Binnen de stichting draag ik zorg voor de financiële zaken.

Ernst Stokvis,
LabVIEW Architect en maker van geavanceerde meetinstrumenten. De plastic problematiek in Afrika is in essentie een kwestie van kennisoverdracht en dus zeer goed oplosbaar. Ik vind het opwindend om mee te werken aan projecten en Stichting Mbenyokono om zo mijn steentje bij te kunnen dragen. Binnen de stichting ben ik verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie. 

Hedwig Verpaalen, Secretaris
Ondernemer en adviseur, 

Beloning:
De bestuursleden genieten buiten een vergoeding van reis- en verblijfskosten als zodanig geen beloning voor hun werkzaamheden.

Mocht je belangstelling hebben voor het werk van of werken voor de Stichting Mbenyokono en een bijdrage kunnen leveren, laat van je horen via de e-mail:

Natuurlijk vergeten wij ons verleden niet, met dank voor hun inzet vermelden wij:

Martje Albers, Penningmeester e.t.
Door haar reizen door Afrika zag zij het enorme probleem op het gebied van de milieuvervuiling o.a. plastic. Een enorme uitdaging en plicht als burger/moeder om samen de doelstellingen van Stichting Mbenyokono te realiseren. Maartje is werkzaam in de psychologie en (verslavings) zorg in Nederland. Binnen de stichting was zij actief als adviseur en penningmeester.

Guido Annaert, Secretaris e.t.
Guido had als kwaliteitscoördinator bij het Vitalis college affiniteit met opleiding en scholing. Hij leerde Mamadou kennen als DJ tijdens Afrika feesten. Guido heeft eerder met Stichting Bantan Woro en de vereniging Samaba Diabang een technische school gebouwd in Abéné. Zijn enthousiaste verhalen over dit project zijn voor ons een bron van inspiratie.

Frans Eppink, Secretaris e.t.
Frans is fotograaf, door betrokkenheid bij asielzoekers, onderdrukten en armen in de wereld is hij verschillende keren in Afrika geweest. De ontmoeting met het enthousiasme en de gedrevenheid van Mamadou heeft hem ertoe gebracht zich in te zetten voor de doelstellingen van de Stichting Mbenyokono.

Karen Michels, Penningmeester e.t.
Karen heeft als verpleegkundige jaren in het buitenland gewerkt, o.a. veel in Afrika voor Artsen zonder Grenzen. Karen heeft met veel plezier een paar jaar Afrikaanse dansles gehad van Mamadou en is met hem bevriend geraakt.