Bestuur

 

Mamadou Diabang, Oprichter, Motivator en Voorzitter e.t.
Vanaf 2000 wonend in Nederland, maar geboren en getogen in Abene, Senegal. Ik heb een lange werkgeschiedenis in onder andere metaal/auto branche en bedrijfsleider in de kunststofrecycling. Omdat ik me maar al te goed realiseer dat ik, hier in Nederland, tal van mogelijkheden heb en heb gehad, zie ik het als een enorme uitdaging om voor mijn moederland mijn ervaring, kennis en toewijding terug te laten vloeien. Binnen de stichting verzorg ik de contacten met Senegal en als kwartiermaker voor de recycling faciliteiten.

Bouba Diop,

 

Pieter van Hoesel, Voorzitter
Ondernemer en adviseur, met bijna 20 jaar ervaring in recycling kan ik mijn kennis overdragen en jonge ondernemers stimuleren in Afrika. Tijdens mijn bezoeken aan Gambia en Senegal heb ik geleerd dat de wil om iets aan de vervuiling te doen aanwezig is maar dat vaak de middelen en de kennis ontbreken om tot een structurele oplossing te komen. Daar wil ik graag verandering brengen, binnen de stichting ben ik actief als adviseur en voorzitter.

Rianne de Ligt, Penningmeester
Project Manager van beroep en handig met cijfers. In Nederland probeer ik zoveel mogelijk mijn plastic gebruik te verminderen. Sinds ons bezoek aan Afrika, heb ik met eigen ogen gezien dat er in Senegal en Gambia ook een wereld te winnen is. Met mijn expertise hoop ik bij te kunnen dragen aan het verder uitbouwen van dit recycle project. Binnen de stichting draag ik zorg voor de financiële zaken.

Ernst Stokvis,
LabVIEW Architect en maker van geavanceerde meetinstrumenten. De plastic problematiek in Afrika is in essentie een kwestie van kennisoverdracht en dus zeer goed oplosbaar. Ik vind het opwindend om mee te werken aan projecten en Stichting Mbenyokono om zo mijn steentje bij te kunnen dragen. Binnen de stichting ben ik verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie. 

Hedwig Verpaalen, Secretaris
Ondernemer en adviseur, 

Beloning:
De bestuursleden genieten buiten een vergoeding van reis- en verblijfskosten als zodanig geen beloning voor hun werkzaamheden.

Mocht je belangstelling hebben voor het werk van of werken voor de Stichting Mbenyokono en een bijdrage kunnen leveren, laat van je horen via de e-mail:

Lees meer: Bestuur