Abene Online '09-'11

Project Abene-online '09-'11

Abene is een middelgroot dorp. Met een basisschool en een middelbare school en op beide scholen is geen computer en al helemaal geen internet. Met beide scholen zullen we een samenwerkingsverband aangaan door hen toegang te verschaffen tot onze faciliteiten.

Computers, printers, scanners, fax. Want voor ons zijn deze dingen niet meer weg te denken uit ons leven, maar voor hen is dit nog onbekend terrein. Mensen zullen, met het ontdekken van internet, beter in de wereld staan. Ze kunnen contact leggen met mensen uit de stad voor een baan, of info opzoeken over hoe je een bedrijfje opzet enz.

Om deze mensen om te leren gaan met internet willen we 2 lokale jongeren naar school laten gaan om ze computer vaardigheden bij te brengen. Want ook hier willen we een werkvoorziening verschaffen waar weer de plaatselijke bevolking van profiteert.

Hiernaast zal het opkomend toerisme van Abene meeprofiteren van ons project. Zij zullen een westerse prijs betalen voor bijvoorbeeld internet, zodat de jongeren/kinderen van Abene voor heel goedkoop gebruik kunnen maken van het project.

Hier zijn natuurlijk veel geld en goederen voor nodig. Wat moet er nog gebeuren:
1. We hebben via een bedrijf in Nijmegen computers gekregen en deze heeft de plaatselijk ROC voor ons geprogrammeerd.
2. Er moet geld vrijkomen om lokale mensen op te leiden.
3. Een container om alle goederen te vervoeren naar Senegal.
4. Er is een gebouw aanwezig voor dit project. Hierin moeten alleen wat kleine verbouwingen gedaan worden (ramen verplaatsen en deur verplaatsen) tegels leggen, elektriciteit.
Verbouwingen en vervoeren van goederen willen we laten doen door lokale mensen, zodat we voorzien in werkgelegenheid.

Bent u enthousiast geworden door ons internet project in Abene kunt u geld doneren, u kan er zeker van zijn dat al uw geld bij het project terecht komt! Want…..dit is onze droom!
(Doneren kan nog wel aan een ander project, dit is afgerond)

Omdat ons project kleinschalig is, zijn individuele wensen, makkelijk te realiseren.

Neem met ons contact op via:

Namens de mensen van Abene hartelijk dank!

Recycling Project Gambia

Afval is een milieuprobleem dat ook kansen biedt. Plastic als grondstof is een goed te verhandelen of te hergebruiken product. Rendabel plastic inzamelen als grondstof is afhankelijk van de beschikbare hoeveelheid en de kosten van inzameling. De voorwaarden voor een succesvol (plastic) recycle bedrijf in Gambia, Serrekunda zijn gunstig en in dit projectplan leggen we uit hoe we dit samen met de locale bevolking willen realiseren.

Met dit project willen we bereiken dat er minder (plastic) zwerfafval op straat ligt, dat er een bijdrage aan de werkgelegenheid wordt geleverd en dat er een succesvolle recycling organisatie opgezet wordt.

Het projectplan voor dit project kunt u met deze link downloaden.
Er is ook een Engelse versie van dit projectplan via deze link te downloaden.

Direct doneren ten bate van: Recycling Project Gambia

Goods 4 Africa

Uit ervaring weten wij dat heel veel mensen in Nederland graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van familie en vrienden in Gambia en Senegal door hen financieël of met materialen te steunen.

Op verzoek zijn wij dan ook begonnen met met wat zich het best laat omschrijven als een pakketdienst. Iedereen kan met ‘onze’ spullen meeliften en pakket(ten) met (hulp)goederen voor familie of vrienden in onze 'shared' containers meesturen. Ook voor auto's verzorgen wij inmiddels export naar Gambia en Senegal.

Mensen die met ons versturen betalen iets meer dan de kostprijs en wat over blijft komt geheel ten goede aan ons Recycling Project Gambia

Met het Goods4Africa maken wij dit voor iedereen mogelijk of in ieder geval makkelijker.

Direct doneren ten bate van: Project Goods4Africa.

 

Plastic Recycling Project Casamance

Plastic afval is een milieuprobleem dat ook kansen biedt. Plastic als grondstof is een goed te verhandelen of te hergebruiken product. Rendabel plastic inzamelen als grondstof is afhankelijk van de beschikbare hoeveelheid en de kosten van inzameling. De voorwaarden voor een succesvol (plastic) recycle bedrijf in Senegal zijn gunstig en in dit projectplan leggen we uit hoe we dit samen met de lokale bevolking willen realiseren.

Met dit project willen we bereiken dat er minder (plastic) zwerfafval op straat ligt, dat er een bijdrage aan de werkgelegenheid wordt geleverd en dat er succesvolle economische activiteiten worden ontplooit.

Direct doneren ten bate van: Recycling Project Casamance